Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

12 de maig, 2023

Les troianes d'Eurípides

Troia ha caigut. Després de més de 10 anys d’una guerra incesable, hi ha finalment un guanyador, els grecs. Els homes troians han, o bé, mort durant la guerra o han sigut assassinats, deixant enrere a les seves dones i fills, els quals estan obligats a servir als guanyadors. Aquest dolor de perdre tot en un sol dia, la teva pàtria, els teus familiars, i fins i tot els teus fills, es visualitza en els diàlegs d’aquestes dones troianes encapçalades per Hécuba, reina de Troia i mare de Paris, Hector, Cassandra, Polixena, Troilo i Heleno, que ara està destinada a servir a Ulisses, l’home que va fer caure a Troia, amb el seu invent del cavall de fusta, la resta de la seva vida. 


Ara a Hècuba i  les demés troianes, no els hi queda d’altre, que aferrarse al seu tragic destí, i deixar tot enrere, per començar la seva nova vida com esclaves de guerra. Però, no sabem si els grecs arribaran a Esparta, doncs al principi de l’obra, Posidó i Atenea, pacten un possible final tràgic per els grecs, com a càstig per no respectar als Déus.


Encara que acaba l’obra d’aquesta manera, les naus gregues s’endinsen a la mar, i podem suposar pel pròleg que potser el grecs no tenen aquell final gloriós que s’esperaven, i potser les troianes tenen l’opció de no morir en territori enemic, és a dir, com a esclaves a Esparta, o tenen una nova oportunitat… Què en penseu?


Escrit per Maria Vilademunt (B1H)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada