Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

13 d’abril, 2023

Acabem amb el bullying!

El bullying és un problema que hi ha a moltes escoles i pot afectar molt al nen que el pateix. Per això em sembla molt important aturar aquest problema o conscienciar-ne a tothom, ja que així aquestes persones o el seu entorn sabran com gestionar aquest problema.

El bullying és qualsevol manifestació de patiment d’una persona per maltractament per part d’una altra, que agredeix a la primera. Aquest maltractament generalment és físic o psicològic, i aquestes accions poden afectar molt a la persona que el pateix. Jo penso que aquests problemes s'haurien d’explicar des de petits perquè així els nens ja sabrien i serien conscients del que pot comportar tot això i, si veiessin un indici de bullying, sabrien què fer.

Molts cops el problema del bullying és descobrir-lo. Per això, explicar als nens el que és el bullying els podria ajudar a descobrir-lo més ràpidament i poder parlar d’aquests problemes amb un adult responsable. A més, és important saber si hi ha una raó darrere dels maltractaments i així acabar amb aquests més fàcilment.

Molts cops les persones que pateixen bullying pensen que és per culpa seva i per això perden autoestima i es culpen de tot el que els hi passa, però la realitat és que la majoria de cops no és culpa del nen que el pateix, sinó de l’agressor, ja que aquest no ho fa per cap raó en particular, sinó per sentir-se millor o superior als demés. Per això penso que explicar aquest problema des de ben petits podria fer veure als agressors el que estan fent i buscar una altra forma d’aconseguir el que volen sense molestar als demés o, almenys, conscienciant als altres que això passa i saber com aturar el bullying.

Em sembla molt important aturar-nos i conscienciar a la gent d’aquest problema perquè pot afectar molt a la persona que el pateix i pot ajudar molt a la societat, perquè pot millorar les relacions entre els nens i, per tant, de tota la societat i, a més, pot millorar la vida de molts nens deixar de patir bullying.

Escrit per Jordi González (B2C)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada