Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

13 d’abril, 2023

Ana Obregón, mare o àvia?

Com ja s'ha fet notícia, l'Ana Obregón ha obtingut una neta mitjançant la gestació subrogada. Aquest fet ha esclatat un debat a Espanya a causa del fet que la gestació és il·legal, per aquest mateix fet la va dur a terme a Miami i perquè la mostra d'esperma que va utilitzar fou la del seu fill difunt anomenat Aless.


L'Ana es defensa amb l'argument que aquesta nova vida, és a dir, la de la seva neta, fou l'última voluntat del seu fill, així va ser com els hi va comunicar als seus pares setmanes abans de morir. No obstant aquest fet s'ha pronunciat davant tot el debat que s'ha generat, dient que és una tècnica que es porta fent durant molts anys.


També s'ha defensat amb l'argument que les parelles homosexuals que volen tenir descendència fan servir aquesta tècnica en qüestió. Per l'Ana és una vida més com qualsevol altra, però, no pensa en la vida que tindrà la seva neta. Actualment, la seva àvia té seixanta-vuit anys, per tant, quan l'anomenada Ana Sandra sigui major d'edat, tindrà vuitanta-sis anys, en conseqüència, una de les moltes preguntes que la gent es planteja és quina infància tindrà la nena en qüestió?


Però no obstant aquest fet, per molt que digui que és la seva àvia, teòricament l'Ana Obregón és la mare adoptiva, per aquest mateix fet s'entra en el debat ètic sobre si es tracta de mare o àvia. Pel que fa al debat legal, a Espanya aquesta tècnica de gestació és il·legal, però pel que fa a la llei d'els Estats Units, és legal i va dur a terme aquesta pràctica de forma legal a Miami.


En conclusió, la gestació subrogada està prohibit a Espanya, tot i que es poden registrar fills realitzats mitjançant aquest mètode d'embaràs en altres països. A més a més, l'Ana declara que no és la seva filla, sinó que és la seva neta i que aquesta fou l'última voluntat del seu fill Aless.


Escrit per Gemma Mir (B2C)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada