Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

24 d’abril, 2023

Actuació contra l'assetjament escolar

En cas d'assetjament escolar, és important actuar amb rapidesa per posar fi a la situació i prevenir possibles conseqüències negatives per a la salut emocional i física de l'alumne o alumna afectada. En la nostra escola es vetlla molt per la salud mental dels alumnes, i els pares estan molt contents amb el treball dels experts de l’escola i les mesures preses per les diferents situacions. 


A continuació, es detallen algunes accions que pot proporcionar qualsevol centre que es trobi amb aquest tipus de situacions:


- Parlar amb l'alumne o alumna afectada per mostrar suport i escoltar les seves preocupacions.


- Informar immediatament el centre educatiu sobre el cas d'assetjament escolar.


- Assegurar-se que l'alumne o alumna afectada rep suport emocional i psicològic adequat.


- Col·laborar amb el centre educatiu per investigar els fets i identificar els possibles agressors.


- Proposar mesures de prevenció i intervenció per al centre educatiu.


- Informar als pares o tutors legals de l'alumne o alumna afectada i coordinar accions amb ells.


- Denunciar els fets davant les autoritats si es considera necessari.


Tots els alumnes que pateixin qualsevol tipus d’assetjament i que estiguin a l’abast de l’ajuda del centre, han de ser ajudats amb qualsevol d’aquest serveis o atencions, personalitzada depenent de la situació de l’alumne.


Escrit per Edgar Calvet (B2H)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada