Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

24 d’abril, 2023

Com tractar les nostres emocions a través de la Música

Avui dia, és impensable imaginar-nos la vida sense l’existència de la Música. Sortim de casa, i gairebé tots agafem els nostres auriculars per poder anar escoltant les nostres cançons preferides mentre gaudim del nostre passeig. La música té el poder de fer-nos sentir moltes emocions profundes, i fins i tot més d’una, i que de vegades poden arribar a ser contradictòries (alegria, tristesa, nostàlgia, etc.). La música pot transformar-se en la nostra via de tractar les nostres emocions de forma no perjudicial.


Molts dels joves d’avui dia tenen llistes de música per a diferents situacions. De vegades, quan senten tristesa o simplement no es troben d’humor, escoltar música que potenciï aquestes emocions pot ser molt beneficiós i també terapèutic.  Tot i que sembli molt contradictori, pot ajudar a portar de forma menys dolorosa el nostre mal o disgust, processar sentiments negatius d’una forma segura, o simplement alleujar les nostres emocions plorant.


De forma molt similar, de vegades necessitem un xut d’adrenalina i alegria per donar el 100% de nosaltres mateixos. Escoltar cançons mogudes poden fer-nos superar la falta de motivació i mantenir-nos amb una mentalitat positiva i activa durant una bona estona.


Amb la creixent importància de la salut mental, és molt important conèixer el gran paper de la Música en aquest àmbit. No és cap secret que un dels motius de gran part de les malalties que pateixen els joves avui dia és a causa d’una salut mental deficitària. Per aquesta raó, la Música pot ser molt útil per poder evitar situacions d'estrès o ansietat que desemboquin en problemes greus a posteriori. Molts especialistes consideren que la música pot arribar a ser un dels mètodes més efectius per poder evitar situacions extremes. De forma pràctica, tocar un instrument o participar d’un grup de ball requereix de tècnica i concentració, fet que provoca que evitem pensar en els nostres problemes o en el món que ens envolta, i ajuden a que una vegada finalitzi aquestes activitats puguem tenir una sensació de calma o control davant les sensacions que abans ens preocupaven.


En resum, la música és una eina molt valuosa, i molt poca valorada, que ajuda a gestionar les nostres emocions d’una forma més saludable i potenciar aquells en els que estiguem més interessats.


Escrit per Marina Paytuvi (B2C)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada