Benvinguts a Les Veus d'Amílcar

Aquest és un espai creat per estudiants i destinat a totes les persones que desitgen compartir les seves idees i pensaments en diverses seccions emocionants. Hi trobareu una varietat d'articles apassionats i creatius de persones que volen compartir les seves experiències i coneixements en diferents temes. Des de tecnologia i ciència fins a cultura i entreteniment, Les Veus d'Amílcar és un espai d'acollida i diàleg per a tothom qui vulgui connectar i inspirar-se mútuament.

13 d’abril, 2023

La vida escolar és tan important com sembla?

Avui dia els alumnes acostumen a estar desmotivats, sense ganes d’anar a l’escola i sense cap interès per aprendre o adquirir coneixements. Això passa perquè no veuen la importància que té l’escola en la nostra vida. L’escola és el nucli central i principal de la nostra educació i penso que hauria de tenir més consciència de la importància que té la nostra educació en la nostra vida, tant en les nostres relacions, com en el nostre futur.


Hi ha una cosa innegable i és que anar a l’escola és completament necessari. Durant els anys escolars creixes com a persona, madures i et converteixes en una persona adulta. Dins d’aquest procés interactuen diversos factors que determinen la persona que arribaràs a ser. Entre ells, podem trobar des de la relació professor-alumne fins a la relació amb el teu grup classe. Això influeix en la gran persona que et convertiràs.


Un dels fets principals que fan que l’alumnat arribi desmotivat i que hi hagi una gran taxa d’abandonament durant el període de l’ESO o el Batxillerat és la falta de motivació que existeix en l’ambient de classe. 


Penso que per millorar aquesta situació caldria invertir més temps en sessions d’orientació, de parlar sobre el futur o sobre què necessitem nosaltres personalment. 


L’escola és necessària ja que és el lloc on passem la major part del temps, i és el lloc on creixem i formem vincles amb persones i sabem establir-hi relacions. També aprenem coses necessàries per a la nostra vida, ens culturitzem, aprenem matemàtiques o llengües, que són molt importants avui dia. 


En definitiva, l’escola és molt important perquè sense ella no aconseguiríem ser persones madures ni podríem arribar a tenir un bon futur. En la nostra societat no li donem el valor que realment posseeix anar a l’escola i no valorem aquest fet, quan hi ha molts nens en altres països que ni tan sols tenen l’oportunitat d’anar-hi.


Escrit per Andrea Sánchez (B2H)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada